Buikvet verbranden

Buikvet verbranden, heel vaak krijgen we de vraag hoe je dit nou het beste kan aanpakken. Wist je dat het verbranden van buikvet niet alleen start met het verminderen van het aantal calorieën dat je inneemt?

Makkelijker buikvet verliezen begint met het in balans krijgen van vier soorten hormonen: cortisol, groeihormoon, testosteron en DHEA. Cortisol ken je misschien wel als het stresshormoon, wanneer je hier teveel van hebt kan het zijn dat je meer vet rond je middel vasthoudt. DHEA, groeihormoon en testosteron vormen dan weer een supertrio die dit vervelende effect van cortisol tegengaan.

Hormonen in balans krijgen

Om je hormonen in balans te krijgen kun je enkele stappen zetten. Misschien wel de belangrijkste stap is het creëren van voldoende rust en het voorkomen van stress. Door te weinig slaap en veel stress stijgt je cortisol, en dat wil je nou net voorkomen.

Ook het verminderen van alcoholgebruik kan helpen bij het buikvet verbranden, net zoals regelmatig sporten. Zorg echter wel voor een sportritme dat bij jou past, want ineens heel veel gaan sporten heeft misschien niet het effect dat je hoopt. Zeker niet als je jezelf te veel gaat belasten door heel veel te sporten. Als laatste is het binnenkrijgen van voldoende eiwitten ook een belangrijk onderdeel. Eiwitten zorgen ervoor dat je minder snel honger hebt én het groeihormoon bestaat uit eiwitten. Zodra je hormonen in balans zijn wordt het makkelijker om buikvet te verliezen.

sportschool Leerdam

Sportschool Leerdam

Zie jij op tegen sporten in de sportschool in Leerdam? Heb jij behoefte aan persoonlijke begeleiding, bij Triple-Fit ben je aan het juiste adres! Anders dan bij een sportschool in Leerdam, werk je bij ons onder persoonlijke begeleiding. Triple-Fit, dé keuze voor een fit sterk en gezond lichaam.

sportschool Leerdam

Vocht en het verliezen van buikvet

Voldoende vocht binnen krijgen is altijd belangrijk, maar helemaal wanneer je probeert om af te vallen. Water zorgt voor een versnelling in het metabolisme waardoor je meer vet verbrandt. Bovendien helpt het bij het afvoeren van afvalstoffen. Als laatste zorgt het drinken van water voor een vol gevoel waardoor je minder snel onnodig eet.

Voeding tijdens het verliezen van buikvet

Er zijn verschillende manieren om op te letten welke voeding je binnenkrijgt. Eén van die manieren is het minder innemen van koolhydraten. Let wel op: niet voor iedereen is dit een geschikte manier van eten. Twijfel je of een dieet bij jou past, bespreek dit dan altijd met je trainer en/of arts. 

Koolhydraten zorgen voor een stijging in je bloedsuikerspiegel. Bij te veel koolhydraten wordt deze energie sneller opgeslagen als vet, bijvoorbeeld in de buik. Minder koolhydraten eten kan dus effect hebben bij het verminderen van buikvet. Natuurlijk is het wel belangrijk om voldoende voedingsstoffen van andere groepen binnen te krijgen zoals groentes, eiwitten en gezonde vetten.

Bewegen bij het verliezen van buikvet

Naast een goede voeding is beweging ook een belangrijk onderdeel dat niet mag missen in een afvaltraject. Beweging heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het ervoor dat je een stofje aanmaakt waardoor je je gelukkiger voelt, zorgen meer spieren voor een grotere verbranding en is het natuurlijk ook gewoon leuk om te doen!

Triple-Fit helpt je bij het behalen van je doelen

Om jouw doelen te kunnen bereiken is het belangrijk om consequent te zijn in je sportproces. Dat vereist kennis, discipline en een goede motivatie. Woon jij in de buurt van Culemborg en ben je op zoek naar een personal trainer waar je persoonlijke hulp en begeleiding krijgt? Neem dan contact op met Triple-Fit en boek een gratis adviesgesprek bij ons in de personal training studio. Wij garanderen dat je samen met ons resultaat gaat behalen!

GRATIS INTAKE
sportschool Leerdam

Start met personal training bij Triple-Fit

Personal training is effectiever dan een sportschool. Dat komt doordat je in kleine groepjes of alleen met personal begeleiding van jouw trainer sport.  Jouw personal trainer ondersteund jou in het behalen van jouw trainingsdoelen. Triple-Fit helpt je met motivatie, kennis en discipline.

Bekijk hieronder welke optie het beste bij jou past

CONTACT
sportschool Leerdam