Personal trainer helpt met 10 kilo afvallen

10 kilo afvallen hoe doe je dat?

Inhoudsopgave

Het is tijd voor verandering, je weet het zeker! Ten eerste wil je heel graag 10 kilo afvallen en daarnaast wil je weer lekker in je vel zitten. Je wilt natuurlijk wel het mooist haalbare resultaat en het liefst zo snel mogelijk. Maar 10 kilo afvallen, hoe doe je dat?

10 kilo vetverlies

Wanneer je gaat afvallen wil je het liefst zo veel mogelijk vetmassa kwijtraken en je spieren behouden omdat het resultaat onder aan de streep mooier is. Want hoe meer spiermassa jij op je lichaam weet te behouden des te strakker jij in je vel blijft zitten. Daarnaast stimuleert spiermassa de stofwisseling dus hoe hoger je spiermassa des te meer calorieën jij per dag verbruikt. 

Wil jij 10 kilo afvallen dan is het belangrijk dat je start met krachttraining want sporten met gewichten is goed voor het spierbehoud. Daarnaast word je sterker en ga je letterlijk steviger in je schoenen staan en dat is weer goed voor je zelfvertrouwen.

Met de juiste hoeveelheid calorieën kun je afvallen

Naast het sporten en verbranden van calorieën is het ook enorm belangrijk om goed aan de slag te gaan met je voeding. Want om vetverlies mogelijk te maken is het nodig dat je in een calorietekort zit zodat je lichaam de eigen vetreserves gaat verbranden. Eén kilo lichaamsvet staat gelijk aan ongeveer 7700 calorieën. 

Een halve kilo per week

Wanneer je een halve kilo per week wil afvallen moet je ongeveer 3850 calorieën meer verbranden dan je met voeding binnen krijgt. Per dag moet je dan in een tekort zitten van 550 calorieën. Als voorbeeld, iemand die 2200 calorieën per dag eet om op gewicht te blijven moet 1650 calorieën per dag eten om een halve kilo per week af te vallen.

Wil je graag 10 kilo afvallen dan doe je daar ongeveer 20 weken over wanneer je een tekort van 550 calorieën per dag hanteert. Een halve kilo afvallen per week is aan te raden en op langere termijn goed vol te houden. Wil je toch sneller afvallen dan moet je een groter calorietekort aanhouden.

Kies de juiste voedingstoffen

Naast dat je in een calorietekort moet zitten om 10 kilo af te vallen is het ook belangrijk dat je kijkt naar welke voedingstoffen je binnen krijgt. Zeker wanneer je minder energie binnen krijgt dan je lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven wil je wel voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen. Daarom is het aan te raden om vooral onbewerkte producten te eten, denk dan vooral aan kwaliteit vleesvervangers, vlees, vis, gevogelte en verse groenten, fruit, noten en zaden. Andere producten zoals chocola, chips, ijs en dergelijke kun je het beste vermijden of beperken tot één dag in de week.

Macronutriënten

Ook de juiste verdeling van macronutriënten kunnen je helpen sneller 10 kilo in gewicht af te vallen. Onder macronutriënten verstaan we eiwitten, vetten en koolhydraten. Vrouwen kunnen over het over het algemeen beter afvallen met een voedingspatroon hoger in vetten terwijl mannen het goed doen op koolhydraten. 

10 kilo afvallen met cardio training of toch niet?

Met cardio training kun je veel calorieën verbranden, toch is het niet de beste manier om 10 kilo af te vallen. Wanneer je alleen cardio training doet ga je sneller en ook meer spiermassa verliezen dan wanneer je alleen krachttraining doet of het combineert met conditionele trainingen. En zoals je intussen wel weet, hoe meer spiermassa je hebt hoe hoger de vetverbranding zal zijn.

Korte conditionele prikkels

Wil je naast 10 kilo afvallen ook graag conditie opbouwen en je fitter voelen, kies dan voor korte conditionele prikkels. Het liefst van hoge intensiteit gecombineerd met bijvoorbeeld een kracht oefening. Zo stimuleer je nog steeds het behoud en de opbouw van spiermassa en krijg je voldoende cardiovasculaire uitdaging waardoor je conditie beter wordt. 

Start met afvallen door de juiste aanpak

10 kilo afvallen is niet altijd even makkelijk, er zijn best wat dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat jij moeite hebt met je motivatie of het opstellen van een effectief voeding- en trainingsplan. Gelukkig zijn daar onze personal trainers, zij weten precies wat jij nodig hebt om 10 kilo afvallen mogelijk te maken.

Een-op-een begeleiding

Personal training is effectiever dan zelfstandig sporten thuis of in de sportschool. Bij Triple-Fit sport je onder begeleiding van jouw personal trainer in een kleine groepjes of één op één. De trainer ondersteunt jou volledig bij het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen. Bij Triple-Fit garanderen wij dat je samen met ons 10 kilo gaat afvallen. 

Benieuwd hoe wij dit doen? Boek nu je gratis kennismaking via het contactformulier!

Post delen:

Gerelateerde blogs

Gratis E-book

Jouw ultieme gids voor afvallen en fit worden.

Alles wat je moet weten over afvallen en hoe je resultaat behaalt. Een praktijkgericht stappenplan met concrete voorbeelden.