gezond afvallen met de juiste voeding

Gezond afvallen, hoe doe je dat? | Handige tips!

Inhoudsopgave

Gezond afvallen met deze handige tips! Gezond afvallen, om dit mogelijk te maken is het belangrijk de juiste focus te hebben. Maak nu het besluit dat afvallen jouw primaire doel zal zijn. Uiteraard kun je ook andere wensen hebben zoals fitter worden meer spiermassa e.d. Maar dat is vanaf nu bijzaak. Gewicht verliezen, de wens om af te vallen is vanaf nu jouw hoogste prioriteit. Bij deze handige tips om gezond af te vallen:

Tip 1: Gezond afvallen met een ijzersterk plan.

Met een ijzersterk plan en de overtuiging om gewicht te verliezen gaat het afvallen zeker lukken. Het is essentieel dat je goed en concreet weet waar jij naar toe wil. Enkele vragen die je daarvoor kunt beantwoorden zijn: Waarom wil je gewicht verliezen, hoeveel wil je afvallen, wie gaat je hierbij helpen, wat zijn je valkuilen, wanneer wil jij je doel bereikt hebben? Door een ijzersterk plan te maken schep je duidelijkheid. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving, want je kunt veel beter communiceren waarom je bepaalde keuzes maakt. Met het maken van een plan creëer je begrip en de vrijheid om gezond gewicht te verliezen.

Tip 2: Een positieve mindset

Focus niet alleen op de wens om gewicht te verliezen, bekijk het eens met een helikopterview. Een helikopterview hebben betekent dat je in staat bent om het algehele overzicht te houden op de situatie. Met een helikopterview ben je in staat naast de details ook het groter geheel te zien. Als Personal Trainer zien we regelmatig dat de klant bij een teleurstelling focus verliest. Bij het maken van een fout hebben we de neiging onszelf te straffen: “nu mag ik helemaal geen lekkere dingen meer”. Maar hoe haalbaar is dat? In een druk en sociaal bestaan zul je dagelijks meerdere verleidingen moeten trotseren. Iedereen kan afvallen, de een wat makkelijker dan de ander, met ups en downs. Je gewicht gaat niet rechtlijnig naar beneden en sociale factoren zullen een rol spelen wanneer het aankomt op keuzes maken. Het belangrijkste is dat je een positieve mindset aanneemt en weet dat teleurstellingen bij het leven horen. Dat jezelf straffen niet de oplossing is maar werkt met beloningen, bijvoorbeeld als je de eerste 5 kilo kwijt bent mag je wat lekkers eten of ga je wat leuks doen. En dat je vanaf nu jezelf er van overtuigd dat het je gaat lukken, wat er ook gebeurt!

Tip 3: Kiezen tussen snel en consistent gewichtsverliezen

Consistent afvallen is belangrijker dan snel afvallen. Een van de grootste valkuilen is dat we direct resultaat willen zien. Vaak wordt er gekozen voor hypes zoals een koolhydraatarm dieet of iets vergelijkbaars. Op korte termijn kun je veel gewicht verliezen door koolhydraten te schrappen, dat komt omdat een koolhydraat de eigenschap heeft vocht in je lichaam aan zich te binden. Wil jij vooral op de langeretermijn profijt hebben van een gezonder gewicht? Ga dan niet opzoek naar het magische voedingsmiddel of dieet, kies voor consistent gewicht verliezen. Maak geen radicale veranderingen, blijf vooral dicht bij jezelf. Kleine veranderingen kunnen een enorme impact hebben op de langere termijn. gezond afvallen doe je stap voor stap, het is een leerproces waar je de tijd voor moet nemen.

Tip 4: Wees ontvankelijk voor hulp

Het inschakelen van hulp draagt enorm bij aan de efficiëntie om gezond af te vallen. Zo kun je bijvoorbeeld laten coachen door een personal trainer, hoe dat werkt leggen we uit in ons artikel ” afvallen met een personal trainer, hoe werkt dat? ” . Het voordeel van werken met een coach is dat je veel leert, dat je oprecht begrijpt waar je mee bezig bent en wat je doet. Alleen dan kun je in de toekomst consistent zijn met het behouden van een gezond gewicht. Afvallen is nog altijd je hoogste prioriteit, maar door er ook van te leren werk je aan jouw zelfstandigheid om je behaalde resultaten in de toekomst te waarborgen. Een goede coach is er 100% voor jou, bied je praktische en emotionele steun, helpt je reflecteren, geeft je voedingsadvies, ondersteunt je met een gezonde relatie tot voeding en nog veel meer.

Tip 5: Doe meer krachttraining en minder cardio

Bewegen is een belangrijk onderdeel van gezond afvallen. Hardlopen, wandelen, fietsen is iets waar we snel aan denken. Toch is krachttraining een betere keuze! Tijdens inspanning kan je lichaam zowel vet- als spiermassa aanspreken voor energie verbranding. En zeg nou zelf, je verbrand liever vet dan spieren toch? Daarom is krachttraining effectiever, je werkt namelijk aan het opbouwen en behouden van je spieren. Door het spieropbouwend effect verhoog je je rustmetabolisme, dit is het aantal calorieën dat je lichaam verbrandt als je niets doet. Daarnaast wordt je lichaam strakker van krachttraining wat het resultaat van gezond afvallen ten goede komt. Wanneer je toch graag cardio training wil doen kun je het beste kiezen voor korte sessies bijvoorbeeld een HIIT (high intensity interval training). Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervallen in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust.

Wij helpen jou met gezond afvallen.

Moeite met gewicht verliezen? Wij zijn specialisten in een-op-een begeleiding omtrent gezond afvallen. Boek nu jouw GRATIS kennismaking bij ons op locatie:

  • Uitgebreide analyse van jouw wensen en behoeften.
  • Praktische assessment van jouw fysieke verbeterpunten.
  • Een concreet plan van aanpak inclusief tijdsindicatie.
Post delen:

Gerelateerde blogs

Gratis E-book

Jouw ultieme gids voor afvallen en fit worden.

Alles wat je moet weten over afvallen en hoe je resultaat behaalt. Een praktijkgericht stappenplan met concrete voorbeelden.