Ingrediënten voor de rode pesto:
– 25 gr pijnboompitten
– 30 gr Parmezaanse kaas
– 125 gr zongedroogde tomaten
– 1 teentje knoflook
– 25 gr knoflook chili olie AH (olijfolie kan ook, deze is iets pittiger)

Ingrediënten voor de groene spinazie pesto:
– 25 gr pijnboompitten
– 25 gr Parmezaanse kaas
– 50 gr feta
– 10 gr verse basilicum
– 10 gr kappertjes
– 40 gr verse spinazie
– 25 gr knoflook chili olie AH (olijfolie kan ook, deze is iets pittiger)

Bereidingswijze groene en rode pesto
Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje op een laag vuurtje, tot ze bruin zijn geworden (laat ze niet aanbranden!). Gooi daarna alle ingrediënten in je keukenmachine, mix goed door tot het een glad mengsel wordt. En klaar is kees… Proef de pesto even, voeg eventueel wat zout en peper toe, of extra knoflook/kaas/tomaatjes net wat je lekker vindt! Als het mengsel niet glad genoeg wordt, kan je wat extra (olijf)olie toevoegen. Mix dan nog een keer goed door en bewaar in een goed afsluitend potje, of eet meteen op met de lekkere naan broodjes van Tamara!

Ingrediënten voor de rode bieten hummus:
– 1 (voorgekookte) rode biet
– 150 gr kikkererwten
– 2 teentjes knoflook (of meer)
– 5 gr citroensap
– 20 gr olijfolie

Bereidingswijze rode bieten hummus.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik heb bij de Lidl een verpakking voorgekookte rode bieten gekocht, ligt gewoon op de groenten afdeling, ideaal. Snijd de rode biet in blokjes en pel de teentjes knoflook. Leg de blokjes biet en knoflook op een bakplaat met wat bakpapier. Besprenkel met een klein beetje olie. En stop voor ongeveer 10 minuten in de oven. Vervolgens mix je alle ingrediënten (inclusief de rode biet en knoflook) in de keukenmachine tot het een glad mengsel wordt. Proef even hoe de hummus is geworden. Je kan wat zout en peper toevoegen, of een extra stukje knoflook. Ligt er net aan hoe sterk je de smaak van knoflook naar voren wilt laten komen.

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink