Ingrediënten:
– 200 gram quinoa (droog);
– 1 aubergine (183 gram was die van mij);
– 70 gram (10 stuks) ongezwavelde gedroogde abrikozen;
– 25 gram (5 stuks) zongedroogde tomaten;
– 1 (5 gram) teen knoflook;
– 1 (162 gram was deze) rode paprika;
– 1 theelepel (5 gram) râs el hanout;
– 20 gram verse koriander;
– 130 gram (6 eetlepels) kikkererwten;
– Zout/peper.

Bereidingswijze:
Zet alle benodigdheden klaar;
Verwarm de oven voor op 200 graden. Mocht je geen oven hebben, dan gebruik je een grillpan of iets anders om de aubergine te grillen;
Kook de quinoa volgens de verpakking;
Snijd intussen de aubergine in blokjes en leg de aubergineblokjes op een vel bakpapier en gril ze ongeveer 20 minuutjes in de oven (per oven verschillend). Je kan ze ook makkelijk even grillen in een grillpan of gewoon even wokken met een scheutje water in een wok.

Als de aubergine in de oven gaat, dan heb je tijd om de abrikozen in stukjes te snijden, de zongedroogde tomaatjes snijd je ook in kleine stukjes (ik gebruik de kruidenschaar ). De knoflook fijnsnijden of gebruik de knoflookpers. Ook de rode paprika kan je in kleine stukjes snijden. (Wanneer je de aubergine niet in de oven doet, let dan eerst op de aubergine, laat afkoelen en ga dan de overige ingrediënten snijden)

Is de quinoa klaar? Spoel af en doe deze in een mooie slakom. Voeg daarbij de aubergine, abrikozen, zongedroogde tomaten, knoflook, paprika, kikkererwten en roer dit goed door elkaar;

Maak de salade af met 1 theelepel râs el hanout, verse koriander, zout en peper. Schep goed om en de salade is klaar. De salade kun je lauwwarm eten of koud!

Voedingswaarde half recept:
Calorieën: 680,5
Eiwitten: 28,9
Koolhydraten: 114,8
Vet: 11,9
Vezels: 14,8
Zout: 1,4

Groet, Team Triple-Fit!