Ingrediënten
– 150 gram dadels (ontpit)
– 75 gram cranberries
– 125 gram walnoten
– 20 gram honing
– 50 + 20 gram pure chocolade
– 30 gram pindakaas
– 2 el water

Bereidingswijze
Laat de dadels en cranberries ongeveer tien minuten wellen in gekookt water. Hierdoor worden ze lekker zacht en kan je ze goed malen in de keukenmachine.

Ondertussen dat de dadels en cranberries wellen, ga je de walnoten fijn hakken. Snijd ook alvast de 50 gram pure chocolade in kleine blokjes. Deze gaan straks door het mengsel. De overige 20 gram bewaren we als topping.

Haal de dadels en cranberries uit het water (je kan het even zeven). Stop ze in de keukenmachine en voeg ongeveer 2 eetlepels water toe. Laat de keukenmachine goed door draaien tot alles fijn is geworden en er een soort “smurrie” is ontstaan. Vervolgens meng je de smurrie samen met de gehakte walnoten, honing, stukjes chocolade en pindakaas. Roer goed door totdat het een geheel is geworden. Bekleed een bakvorm of een ovenschaaltje met bakpapier. Hierop verdeel je het mengsel. Druk goed aan zodat het een strak geheel wordt en goed bindt.

De overgebleven 20 gram chocolade smelt je even (dit heb ik in de magnetron gedaan +/- 20-30 sec, maar kan ook in een pannetje). Verdeel de gesmolten chocolade over het energie repen mengsel.
Ik heb het de hele nacht in de koelkast laten staan. Maar ik denk dat het na ongeveer 2 à 3 uurtjes wel hard genoeg is geworden. Snijd in zoveel stukken als je wilt en smullen maar!

Voedingswaarden per reepje (als je 15 stuks maakt)
Kcal 143
Koolh 15,2
Eiwit 2,2
Vet 8,8
Vezels 1,2

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.