Kennen jullie dat? Wanneer je er een halve pan gekookte rijst over blijft. Dit kan je heel goed gebruiken om rijstburgertjes te maken, erg lekker! Op deze manier verspil je geen rijst meer!
Ingrediënten
–(Restjes) gekookte rijst
– Scheutje sojasaus
– Sesamzaadjes
– olijf/kokos olie
– Diverse groenten
Bereidingswijze
Doe de gekookte rijst in een blender, voeg een scheutje sojasaus toe en maal het net wat fijner, zodat het goed plakt. Maak hier bolletjes van en druk deze plat, zodat er burgertjes ontstaan. Bestrooi de burgers met wat sesamzaadjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgertjes tot ze mooi lichtbruin zijn en heel blijven. Je moet er wel wat voorzichtig mee omgaan want ze breken snel !
Je kan er gegrilde groente zoals rode ui, champignons, tomaat, courgette etc tussen doen.
Tip
Ze zijn ook erg lekker met tonijn, zalm of garnaaltjes. Zo heb je een heerlijke verantwoorden maaltijd.
Geniet ervan !
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Tamara de Ruijter