Dit heerlijke kip recept is ontstaan door restjes uit de koelkast. Niet te moeilijk, maar wel heel lekker! En een fijne bijkomstigheid is dat er veel eiwitten in zitten!
Ingrediënten (2 personen)
– 2 grote kipfilets
– 1 courgette
– 2 grote tros tomaten
– 5 zongedroogde tomaatjes
– 1 teentje knoflook
– 15 gr mosterd
– 5 gr balsamico crème
– 15 gr pijnboompitten
– Italiaanse kruiden (basilicum, oregano)
– Kokosolie om in te bakken
– Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitten. Doe dit in een pannetje op een laag vuurtje (ze verbranden snel). Als ze bruin gekleurd haal je ze van het vuur.
Snijd de courgette en verse knoflook in blokjes. Dit doe je ook met de tomaten (verwijder het vruchtvlees ook, anders wordt het een natte bedoeling). In een pannetje met kokosolie wok je de stukjes courgette met de knoflook. In een ovenschaaltje leg je de blokjes tomaat. Voeg een beetje olijfolie en Italiaanse kruiden toe en hussel alles even door elkaar. Zet het schaaltje nu in de oven en ga verder met de courgette-puree!
Als de courgette gaar is, doe je er drie zongedroogde tomaatjes bij (bewaar er dus twee voor de garnering). Ondertussen ga je je kip bakken! Ik heb de kip in de grillpan bereid, maar je kan de kip ook om en om bakken in een pan of in de oven bereiden.
Roer de courgette nog een keer door en doe het mengsel dan in de keukenmachine. Voeg hier de mosterd en balsamico bij. Mix het geheel goed door elkaar, zodat het een glad mengsel wordt. Je kan eventueel nog wat olijfolie toevoegen als het te droog blijft. De blokjes tomaat moeten ongeveer 10-15 minuten in de oven, In deze tijd kan je precies de kip garen en de courgette-puree maken.
Tip:Ik heb olijfolie met knoflook & chilipeper gebruikt voor een extra pittige smaak
Macro’s (per portie)
Kcal 341
Koolh 12,7
Eiwit 45,3
Vet 11,5
Vezels 2,8
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink