Hoe fotografeer je soep, zodat het er lekker uit ziet? Nou, NIET. De foto is dus niet geweldig, maar de smaak van de soep is daarentegen yummy! Soep kan je lekker eten als lunch of als een lichte maaltijd. Je krijgt er een vol gevoel van en er zitten weinig calorieën / koolhydraten in.

Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 courgette
– 200 gram gegrilde paprika (gewoon uit een pot)
– 1 liter bouillon
– kruiden naar smaak
– kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze
Snijd de ui fijn, snijd de courgette in blokjes en snijd de gegrilde paprika in een paar kleinere stukken. Kook ondertussen een liter water en als het is gekookt gooi je hier een bouillonblokje bij (een kippen of groentebouillon blokje).
Fruit de ui aan in een pannetje met een beetje kokosolie. Als de uien glazig zijn geworden voeg je de overige ingrediënten toe. Laat even tien minuten door koken. Als de courgette zacht is geworden zet je het vuur zachtjes.
Ik heb de soep in de pan gepureerd met een staafmixer. Je kan er ook voor kiezen om de soep in de blender te doen en even door te mixen. Als de soep glad is geworden, is hij klaar.
Nou dit was weer een mooie les rocket science, toch!
Serveertip: doe een dotje magere kwark in de soep! Hier krijg je een lekkere romige smaak van.

Macro’s per portie (+/- 300 gr):
Kcal 54
Koolh 8,6
Eiwit 2
Vet 1,2
Vezels 2,3

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.