Ingrediënten
– 3 eieren
– 400 gr appelmoes light
– 1 à 2 citroenen (+ zeste)
– 150 gr spelt meel
– 5 gr bakpoeder
– 50 gr rozijnen
– Optioneel: 20 gr eiwitpoeder (vanille)

Bereidingswijze
Begin met het scheiden van de eieren. Houd het eigeel apart, deze gebruik je voor het “beslag”. De drie eiwitten klop je luchtig met de mixer. Zet de mixer op de hoogste stand en blijf mixen totdat de eiwitten zo luchtig zijn, dat je de kom op zijn kop kan houden en het blijft hangen. Zet de eiwitten even opzij. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Pers de citroenen uit (1 of 2, als je echt de citroen naar voren wilt laten komen gebruik je er 2) en doe het sap in een blender. Hierbij voeg je de appelmoes, het spelt meel en bakpoeder. Rasp de schil van een citroen en voeg de ” zeste ” toe. Even goed blenden zodat je een glad mengsel krijgt. Voeg de rozijnen toe aan het mengsel.

Nu gaan we het “beslag” samen voegen met de eiwitten. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Je voegt ongeveer de helft van het beslag aan de eiwitten toe en schep voorzichtig om met een spatel. Daarna doe je de andere helft er bij en schep je het nogmaals voorzichtig om.

Je kan een cakevorm bekleden met bakpapier of even inspuiten met olie. Hierin schep je het mengsel en zet in de oven. Controleer na ongeveer 45 minuten met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Als de prikker nattig blijft, moet de cake er nog even in. Blijf regelmatig controleren!

Laat de cake goed afkoelen, en snijd in plakken. Tijd om te smullen!!

Voedingswaarde per plak (12 stuks)
Kcal 95
Koolh 15
Eiwit 4,2
Vet 2
Vezels 1,5

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink