Spiermassa opbouwen

Je kunt verschillende redenen hebben om te beginnen met sporten. Afvallen, leniger worden of spiermassa opbouwen. Het opbouwen van spiermassa zorgt bovendien voor het versnellen van de verbranding van lichaamsvet. Toch moet het opbouwen van spieren niet verward worden met het verbanden van lichaamsvet. Ook al hebben de twee wel met elkaar te maken, kun je vetweefsel niet omzetten in spiermassa. Lichaamsvet raak je kwijt door het verbranden van calorieën en spiermassa kun je opbouwen door meer calorieën te eten dan je verbruikt.

Wat is spiermassa?

Het menselijk lichaam bestaat uit meer dan 600 spieren. Spiermassa is het totale gewicht van alle spieren in je lichaam in kilogrammen of ponden. Hoe meer spieren je lichaam bevat, hoe hoger je verbranding is. Om een grote hoeveelheid spieren te behouden is dus een grote hoeveelheid energie nodig. Dat is dan ook de reden dat actieve sporters veel moeten eten.

sportschool Leerdam

Sportschool Leerdam

Zie jij op tegen sporten in de sportschool in Leerdam? Heb jij behoefte aan persoonlijke begeleiding, bij Triple-Fit ben je aan het juiste adres! Anders dan bij een sportschool in Leerdam, werk je bij ons onder persoonlijke begeleiding. Triple-Fit, dé keuze voor een fit sterk en gezond lichaam.

sportschool Leerdam

De beste tips om meer spiermassa op te bouwen

Wanneer je meer spieren opbouwt verbrand je lichaam voortdurend meer energie en dus meer calorieën. Een gespierd lijf zorgt dan ook voor een hogere basale stofwisselingssnelheid (BMR). Zelfs in rust verbrand je lichaam dan meer calorieën, wat fijn kan zijn bij het afvallen.

Eet regelmatig en de juiste voedingsstoffen

Om spiermassa op te bouwen is het belangrijk dat je voldoende én de juiste voeding eet. Als jouw dieet te weinig calorieën bevat en je een energietekort hebt, is het een stuk lastiger om veel spieren op te bouwen.

Daarnaast bestaan spieren uit eiwitten en water, en is het dus belangrijk om voldoende eiwitten te eten bij elke maaltijd. Aangeraden wordt om bij elke maaltijd zo’n 30-40 gram eiwitten te eten. Het kan daarnaast ook helpen om met regelmatige tussenpozen van zo’n 3 uur te eten, om je spieren een stimulans te geven om de spiereiwitsynthese op peil te houden.

Neem voldoende rust

Resultaat gericht sporten is leuk en wanneer je spieren op wilt bouwen denk je misschien dat meer sporten sneller spiermassa opbouwt. Maar niets is minder waar, het is ook belangrijk om je lichaam voldoende rust te gunnen. Je spieren moeten voldoende tijd krijgen om te herstellen tussen trainingen, dit noemen we supercompensatie. Je spieren worden weerbaarder voor de volgende belasting waardoor je sterker wordt. Zo kun je steeds meer gewicht tillen en dat komt de opbouw van spiermassa ten goede.

Train progressief

Bij Triple-Fit helpen we je graag met het vinden van het juiste trainingsprogramma. Om spiermassa op te kunnen bouwen is het belangrijk dat je je lichaam iets zwaarder belast dan het gewend is. Het lichaam reageert daarop door meer spieren op te bouwen en deze efficiënter te gebruiken. Je moet de belasting dus steeds blijven aanpassen. Het aanpassen van de trainingsbelasting kan door bijvoorbeeld meer gewicht te gebruiken, het bewegingen tempo aan te passen of te rouleren in het aantal herhalingen en werk sets van oefeningen.

Triple-Fit helpt je bij het behalen van je doelen

Om je doelen te bereiken moet je consequent zijn in het sportproces. Dat vereist kennis, discipline en een goede motivatie. Woon jij in de buurt van Culemborg en ben je op zoek naar een personal trainer waar je persoonlijke begeleiding en hulp krijgt? Neem dan contact op met Triple-Fit en boek een gratis adviesgesprek bij ons in de personal training studio. Wij garanderen dat je samen met ons resultaat gaat behalen!

GRATIS INTAKE
sportschool Leerdam

Start met personal training bij Triple-Fit

Personal training is effectiever dan een sportschool. Onder andere omdat je in kleine groepjes of alleen onder begeleiding van je trainer sport. Jouw personal trainer kan je dan echt ondersteunen bij jouw trainingsdoelen. Triple-Fit helpt je met motivatie, kennis en discipline. Bekijk hieronder welke optie het beste bij jou past.

CONTACT
sportschool Leerdam