Deze Marokkaanse quinoa salade met munt en koriander is snel en makkelijk te maken. Naast dat het een kleurrijke maaltijd is, zit deze salade vol goede voedingsstoffen door gebruik van verse groenten en kruiden. Ideaal voor een lichte lunch, een bijgerecht bij het diner of zelfs als een vullende hoofdmaaltijd.
Ingrediënten Marokkaanse quinoa salade
- 1 kopje quinoa
- 2 kopjes water
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
- 1/4 kopje verse koriander, fijngehakt
- 1/4 kopje verse munt, fijngehakt
- 1/4 kopje olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: feta of geitenkaas voor garnering
Bereidingswijze
- Spoel de quinoa grondig af onder koud water.
- Breng 2 kopjes water aan de kook in een pan en voeg de quinoa toe. Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 15-20 minuten, of tot de quinoa zacht is en het water is opgenomen.
- Haal de gekookte quinoa van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng in een grote kom de afgekoelde quinoa, rode paprika, gele paprika, komkommer, tomaat, koriander en munt.
- In een aparte kom, meng de olijfolie, citroensap, komijnpoeder, zout en peper tot een dressing.
- Giet de dressing over de salade en meng goed.
- Serveer de salade op een schaal en garneer met verkruimelde feta of geitenkaas indien gewenst.
Voedingswaarden
- Calorieën: 280 kcal
- Koolhydraten: 32 g
- Vetten: 14 g
- Eiwitten: 7 g
- Vezels: 5 g
Marokkaanse quinoa salade: Of je nu een liefhebber bent van de Marokkaanse keuken of gewoon op zoek bent naar een gezonde en smaakvolle salade, deze optie zal zeker voor herhaling vatbaar zijn.