20 kilo afvallen met een personal trainer

20 kilo afvallen hoe doe je dat

Inhoudsopgave

Je weet het zeker! Ten eerste wil je 20 kilo afvallen en ten tweede wil je weer beter in je vel zitten. En het liefst op korte termijn, maar ook wil je dat het resultaat houdbaar is op langere termijn. 20 kilo afvallen, hoe doe je dat en hoe behaal je het mooiste resultaat? Wij leggen het je graag uit!

20 kilo lichaamsvet kwijt raken

Je gaat 20 kilo afvallen, daarvan wil je het liefst zo veel mogelijk lichaamsvet verliezen en zo veel mogelijk spiermassa behouden omdat je daardoor een mooier eindresultaat behaald. Want met meer spiermassa zul je mooier en strakker in je vel zitten. Ook voor een goede stofwisseling is spiermassa belangrijk, hoe meer spiermassa je hebt des te hoger je calorieverbruik per dag is.

Wil jij 20 kilo afvallen dan is het aan te raden te starten met krachttraining want trainen met weerstanden is goed voor het opbouwen en behouden van je spieren. Ook ga je steviger in je schoenen staan omdat je sterk wordt en dat is goed voor het vertrouwen in je eigen lichaam.

Met een calorietekort ga je afvallen

Naast het sporten en verbranden van calorieën is het ook enorm belangrijk om goed aan de slag te gaan met je voeding. Want om vetverlies mogelijk te maken is het nodig dat je in een calorietekort zit zodat je lichaam de eigen vetreserves gaat verbranden. Eén kilo lichaamsvet staat gelijk aan ongeveer 7700 calorieën.
 Naast het verbranden van calorieën door te gaan sporten is het essentieel om kritisch te kijken naar je voedingspatroon. Want om 20 kilo af te vallen is het noodzakelijk een calorietekort aan te houden zodat jouw lichaam de vetreserves kan verbranden. 7700 calorieën is ongeveer gelijk aan 1 kilo vetmassa.

Hoe je een halve kilo per week afvalt

Wil je een halve kilo per week afvallen dan is het noodzakelijk om op weekbasis 3850 calorieën meer te verbranden dan dat je via je voeding consumeert. Per dag is dat omgerekend een tekort van 550 calorieën. Neem bijvoorbeeld een vrouw die 2100 calorieën per dag nodig heeft om op gewicht te blijven. Zij kan met een tekort van 550 calorieën per dag een halve kilo per week afvallen, in dat geval moet zij dan 1550 calorieën per dag eten.

Jij wil 20 kilo afvallen, met een calorietekort van 550 calorieën per dag kun je een halve kilo per week afvallen. Stel dat dit elke week succesvol lukt, dan doe je er 40 weken over om in totaal 20 kilo af te vallen. Ambieer je sneller resultaat dan is een groter calorietekort nodig. En toch is het raadzaam om je te focussen op een halve kilo per week want dit is op langere termijn beter vol te houden.

Kies hoogwaardige voedingstoffen

Om in totaal 20 kilo af te vallen is het ook belangrijk te kijken naar de waarde van de voedingstoffen die je eet. Je lichaam heeft voldoende vitamines en mineralen nodig. Zeker nu je in een calorietekort gaat zitten is het moeilijker om deze voldoende binnen te krijgen. Des te belangrijker het is te kiezen voor voedingsproducten die hoogwaardige voedingsstoffen bevatten. Het is raadzaam om vooral verse producten te eten. Met ongeveer 250 tot 500 gram verse groenten en 1 à 2 stuks fruit kom je al een heel eind. Producten zoals taart, koek, chips etc. kun je het beste beperken tot een dag per week of nog beter, zo veel mogelijk vermijden.

Macro voedingstoffen

De hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten die je eet zijn ook belangrijk en kunnen je zelfs helpen makkelijker 20 kilo in gewicht af te vallen. Deze drie voedingstoffen noemen we ook wel macronutriënten. Over het algemeen kunnen vrouwen het beste afvallen op een voedingspatroon die rijk is aan gezonde vetten, terwijl mannen meer succes behalen op een koolhydraatrijk voedingspatroon.

20 kilo afvallen met alleen cardio?

Cardiotraining is een trainingsvorm waarbij je vooral in bepaalde hartslagzones gaat trainen. Hierdoor kun je met een bepaalde hartslag specifiek in de vetverbranding zone trainen. Toch is het niet de slimste keuze om 20 kilo af te vallen. Met cardiotraining ga je vrijwel zeker meer en ook sneller spiermassa verliezen dan wanneer je krachttraining doet. We weten nu dat spiermassa invloed heeft op je stofwisseling en hoe hoger je spiermassa des te meer calorieën je verbrandt.

Maar kan ik dan wel mijn conditie verbeteren?

Ja dat kan, want ga je 20 kilo afvallen en wil je jouw conditie verbeteren dan doe je dit het liefst met krachttraining en conditionele trainingsvormen. Je kan dus het beste kiezen voor een combinatie van conditionele- en krachtoefeningen. Zo zorg je dat spierbehoud gerealiseerd wordt en je ook je conditie kan verbeteren.

Start met afvallen door de juiste aanpak

20 kilo afvallen is niet iets wat je zomaar doet. Het vraagt om geduld, tijd en aandacht. Ook zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Tijdelijk gebrek aan motivatie door vakantie of sociale afspraken kan een rol spelen. Het belangrijkste is dat je op langere termijn jezelf blijft maar wel gedragsveranderingen kan doorvoeren. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan want daar zijn onze personal trainers voor, zij snappen wat jij nodig hebt om 20 kilo af te vallen.

Persoonlijke begeleiding, hulp bij gewichtsverlies

Personal training is een succesvolle methode wanneer je 20 kilo gaat afvallen. Het is tevens veel effectiever dan thuis sporten of in de sportschool want je hebt een stok achter de deur. Bij Triple-Fit sport je onder begeleiding in kleine groepjes of één op één. Onze personal trainers garanderen dat jij 20 kilo gaat afvallen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Boek nu je gratis kennismakingsgesprek via het contact formulier!

Post delen:

Gerelateerde blogs

Gratis E-book

Jouw ultieme gids voor afvallen en fit worden.

Alles wat je moet weten over afvallen en hoe je resultaat behaalt. Een praktijkgericht stappenplan met concrete voorbeelden.