Wat heb je nodig (voor 12 stuks)
2 middelgrote zoete aardappels met schil
4 eieren
150 gram amandelmeel
2 scoops erwten proteine poeder
2 dadels
stukje verse gember
stukje verse geelwortel
1 el kaneel
paar walnoten voor de garnering
1 tl kokosolie
Wat te doen?
Verwarm eerst de oven op 180 graden.
Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook deze in ongeveer 8 minuten.
Giet vervolgens de zoete aardappel af en laat het paar minuten afkoelen.
Ondertussen doe je alle andere ingrediënten (behalve de walnoten) in de keukenmachine en laat deze draaien totdat je een gladde massa hebt.
Voeg vervolgens de zoet aardappel blokjes aan toe en laat het nog even in de keukenmachine egaal beslag worden. Verdeel het beslag over de muffin-vormpjes en strooi over elke muffin een paar stukjes walnoten.
Bak de muffins in ongeveer 40 minuten in de oven.
Extra tips
Neem het als ontbijt met Griekse yoghurt en wat blauwe bessen. Of natuurlijk als tussendoortje bij een kopje thee. Je kunt er 1/2 amandelmeel gebruiken en 12 kokosmeel.
Voedingswaarden per stuk:
Kcal 188,17
Koolhydraten 10,07
Eiwit 9,67
Vet 12,79
Groet, Team Triple-Fit!