Wat heb je nodig (voor 2/3 personen)
½ cup rode linzen
75 gram veldsla
2 rode uien
10 bospenen
1 tl komijnzaadjes
1 tl venkelzaadjes
1 el koriander
peper en zout
1 el olijfolie

Wat moet je doen?
1) Verwarm de oven op 180 graden.
2) Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3) Snijd de wortelen en ui in ongeveer even grote stukken.
4) Leg bakpapier in een ovenvaste schaal en doe daar de groenten in.
5) Meng de groenten vervolgens met alle kruiden behalve koriander en druppel de olijfolie overheen. Zorg ervoor dat de kruiden en groenten goed zijn gemengd.
6) Rooster de groenen ongeveer 40 minuten in de oven.
7) Wanneer de groenten en linzen klaar zijn leg je eerst veldsla op een bord, doe je de geroosterde groenten daar bovenop en als laatst linzen. Strooi er wat koriander overheen en eventueel nog extra peper voor de smaak.

Extra tips
Lauwwarm is deze salade erg lekker maar koud de volgende dag naar je werk als lunch ook.
Wil je nog wat extra koolhydraten toevoegen, kook dan wat rode rijst en voeg het toe.
Tot slot varieer met kruiden die jij lekker vindt, bijvoorbeeld Mediterraanse kruiden of juist meer Oosterse.

Voedingswaarden per portie:
Kcal 453,5
Koolhydraten 57,76
Eiwit 26,71
Vet 8

Groet, Team Triple-Fit!