Ingrediënten:
256 gram bloem (ik had 120 gram spelt-bloem en 136 gram rijstmeel);
2,5 th.l. (10 gram) wijnsteen bakpoeder;
1 th.l. (7 gram) baking soda;
3 th.l. (9 gram) kaneel;
1 th.l. (3 gram) speculaaskruiden;
Snuf gember;
Snuf kardemom;
½ th.l. (1 gram) nootmuskaat;
125 gram appelmoes;
120 ml. water (of plantaardige melk);
120 ml. dadelstroop (of een andere stroop);
100 ml. kokosolie (vloeibaar);
240 gram worteltjes
Aan de slag:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Schil 2 á 3 middelgrote appels schoon en snijd ze in parten. Doe ze in een steelpannetje met wat water. Zet de pan op het vuur en kook de appels gaar. Na ongeveer 20 minuten kan je het overtollige water afgieten en de appels pureren met een stamper. Je hebt 125 gram appelmoes nodig voor de cake. Zet deze even apart.
Heb je appelmoes over? Lekker om zo op te snoepen, beetje kaneel toevoegen en smullen maar… Wie kent het niet?? Warme appelmoes?
Rasp de wortels schoon en snijd deze in grove stukken. Doe ze in de blender samen met het water (of plantaardige melk), dadelstroop en kokosolie. Laat de blender zijn werk doen en pureer het geheel tot een egale emulsie.
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg de appelmoes toe en de wortelpuree. Roer goed door. Je zult merken, dat je een heerlijk luchtig beslag krijgt.
Pak een cakeblik en leg op de bodem een velletje bakpapier. De randen beetje invetten met wat kokosolie en bestuif er wat bloem tegenaan.
Het beslag kan je nu in het cakeblik gieten.
Zet het cakeblik in het midden van de oven en in ongeveer 60 minuten is jouw vegan wortelcake klaar.
(Elke oven werkt anders, ik heb na 50 minuten aluminiumfolie over de cake gelegd).
Wanneer de cake voldoende is afgekoeld, kan je de cake in 12 stukken snijden.
Pak een plak cake, zet een warme kop thee en geniet van jouw momentje!
1 plak cake (als je er 12 stuks uit 1 cake kan halen) bevat:
Calorieën: 187,2
Eiwit: 2
Koolhydraten: 46,8
Vet: 8,7
Vezels: 2,4
Groet, Team Triple-Fit!