Ingrediënten:
– 3 eieren
– 3 eetlepels Philadelphia light
– 1/5 tl bakpoeder
– optioneel : hartige of zoete kruiden

Hierboven vind je het basisrecept. Ik heb gekozen voor hartige wolkenbroodjes,  dus ik heb basilicum, oregano en paprika poeder gebruikt. Kies je voor zoete wolkenbroodjes, neem dan bijvoorbeeld kaneel en rozijntjes.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Splits de eieren. Bewaar het eigeel in een aparte kom van  de eiwitten. Klop de eiwitten met het bakpoeder stijf. Gebruik hiervoor een mixer, de garde duurt echt heel lang! De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop kan houden en er niks uit valt. Zet even opzij.
Klop het eigeel samen met de Philadelphia Light tot een luchtig mengsel. Dit is zo klaar met een mixer! Aan het eigeel heb ik dus basilicum, oregano en paprikapoeder toegevoegd.

Spatel vervolgens het eigeel mengsel heel voorzichtig door de eiwitten. Het mengsel moet heel luchtig blijven, gebruik dus een spatel.
Bekleed de oven plaat met bakpapier. Hierop schep je kleine bolletjes van het mengsel. Ik had acht middelgrote broodjes, maar je kan ook twaalf kleinere maken.

Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Bij mij waren ze na 15 minuten nog helemaal niet bruin dus heb ik ze iets langer laten zitten. Ligt dus echt aan je oven. Houd het na 15 minuten steeds goed in de gaten! Lekker met een plakje kaas erop, maar ook om zo uit het vuistje te eten!

Macro’s per wolkenbroodje (zonder garnituren):
Kcal 40
Koolh 0,4
Eiwit 5,2
Vet 4,2
Vezels 0

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.