fbpx

Veganistische aardappelsalade

Benodigdheden
Keukenweegschaal
Lepel
Mengkom
Pan
Schaal of kommetje
Schilmesje
Schaar (voor de bieslook)
Vergiet;
Keukenhanddoek

Ingrediënten (Bijgerecht voor 4 personen)
400 gram kriel aardappeltjes;
120 gram (120 ml) soja yoghurt;
70 gram roomkaas met kruiden van soyananda (te koop bij de Ekoplaza);
5 gram versie bieslook;
¼ sap van een kleine citroen;
Zout/peper

Bereidingswijze:
Zorg dat alles klaarstaat;
Snijd de aardappels in partjes (schil om de aardappel laten zitten) en doe ze in de pan. Vul de pan met water. De aardappels zitten net onder het water. Zet de pan aardappels op het vuur en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. In de kom meng je de overige ingrediënten bij elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

(Optioneel: iets zoeter maken? Voeg dan bv. rijststroop toe)
Wanneer de aardappels gaar zijn, dan giet je ze af. Laat ze afkoelen en dep ze eventueel voorzichtig droog met een keukenhanddoek.

Voeg de aardappels bij het mengsel en roer voorzichtig door. Jouw aardappelsalade is nu klaar. Doe het in een mooie kom of schaal en strooi er nog wat verse bieslook overheen.

Tip: is de saus te dun? Maak het dan wat dikker met bv. arrowroot of maïzena.

Voedingswaarde voor 1 portie
Calorieën: 157
Vet: 6,9
Koolhydraten: 19,7
Vezels: 2,08
Eiwit: 3,88
Zout: 0,28

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Manon de Wit.

Terug naar het overzicht

Contact met Triple-Fit

Wij maken jou Triple Fit! Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via info@triple-fit.nl of door het contactformulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.