Benodigdheden:
Beslagkom; Handmixer; Bakplaat; Bakpapier;
Keukenweegschaal; Huishoudfolie; Lepel; Theelepel;
Schilmesje; Garde; Snijplank.
Ingrediënten:
Voor de bodem:
– 75 gram speltbloem;
– 3,5 gram gedroogde gist;
– Snuf zout;
– Ongeveer 50 ml. lauwwarm water;
– 1 thee lepel herbs de provence;
– 25 gram verse spinazie;
– Optioneel: 1 thee lepel rijststroop
Topping:
– Allerlei variaties zijn natuurlijk mogelijk,
maar ik had het volgende gebruikt:
– 30 gram tomatenpuree;
– 90 gram courgette;
– 216 gram (2) tomaten;
– Herbs de provence.
Bereidingswijze:
Zet alles klaar, zodat je makkelijk te werk kunt gaan;
Doe de gist (eventueel met de rijststroop) en een snuf zout in de beslagkom. Meng hierbij het lauwwarme water en mix dit even goed door elkaar met een garde. Voeg de bloem toe en mix het geheel goed door met de handmixer. De verse spinazie even fijnsnijden en toevoegen aan het deeg en mix dit ook even met de handmixer, zodat de spinazie goed in het beslag zit. Op het laatst voeg je de kruiden toe. Zet het deeg even apart op een warme plek. Dek de kom af met huishoudfolie en laat ongeveer 25 minuten rijzen.
Nu kan je alvast de oven voorverwarmen op 200 graden.
Was en snijd de courgette en de tomaten.
Wanneer het deeg klaar is, kan je er een pizzabodem van maken. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat bloem toe.
Op de bakplaat leg je een bakpapiertje en hierop maak je jouw mooie pizzabodem.
Besmeer de bodem met tomatenpuree en beleg jouw pizza met de courgette en tomaten. Op het laatst nog wat kruiden en het kan in de oven.
De pizza heeft ongeveer 18-20 minuten de tijd nodig in de oven. (elke oven is anders, dus houd het goed in de gaten). Eet smakelijk!
Voedingswaarde 1 pizza:
Calorieën: 373,3
Koolhydraten: 68,1
Eiwit: 15,2
Vet: 4,9
Vezels: 10,3
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Manon de Wit.