Wat heb je nodig?
450 – 500 gram pompoen geschild en in blokjes
1 teentje knoflook
75 gram paranoten
1 el verse geraspte gember
1 tl verse geraspte geelwortel
Hand verse koriander
1 tl tijm
Peper en zout
Kokosolie

Wat moet je doen?
Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de pompoen-blokjes en geperste knoflook in een ovenschaal die je van tevoren ingevet hebt met kokosolie.

Bak dit ongeveer 20 -30 minuten in de oven.

Ondertussen rasp je de gember en geelwortel.

Wanneer de pompoen klaar is laat je het iets afkoelen en doe je alles samen in een foodprocessor.

Zet de foodprocessor aan maar maal het allemaal niet te fijn, je moet de stukjes paranoot en pompoen nog wel proeven.

Breng het op smaak met peper en Keltisch zeezout.

Extra tips
Je kunt hiervoor kant-en-klare pompoenblokjes gebruiken die je bij de AH of Jumbo koopt.
Wissel ook af met andere noten zoals walnoten of amandelen en voeg eens Aziatische kruiden.
Lekker op een rijstwafel met een kop soep of als tapenade voor bij de borrel. Lauwwarm is deze salade erg lekker maar koud de volgende dag naar je werk als lunch ook.
Wil je nog wat extra koolhydraten toevoegen, kook dan wat rode rijst en voeg het toe.
Tot slot varieer met kruiden die jij lekker vindt, bijvoorbeeld Mediterraanse kruiden of juist meer Oosterse.

Voedingswaarden (totaal):
Kcal 721
Koolhydraten 16,2 g
Eiwit 14,3 g
Vet 64,9

Groet, Team Triple-Fit!