Onderstaand recept is gemaakt voor 1 persoon

Benodigdheden: 
Keukenweegschaal;
Blender/keukenmachine of staafmixer;
Snijplank;
Schilmes;
Koekenpan;
Theelepel;
Lepel;
Mengkom.

Ingrediënten:
1 (+/- 2 gram) teentje knoflook;
1 (+/- 14 gram) kleine rode ui;
50 gram vegan kipstukjes;
1 (+/- 5 gram) theelepel tahin;
50 gram witte bonen (uit pot);
Snuf paprikapoeder;
Snuf cayennepeper;
5 gram hotcurry;
30 gram sojayoghurt;
Zout/peper;
1 spelt broodje

Werkwijze:
Zet alle spulletjes klaar, zodat je fijn te werk kunt gaan.
Snijd de vegan kipstukjes wat kleiner, zet even apart.
De ui en de knoflook snijd je fijn. Zet de koekenpan op het vuur met een scheutje water of wat (kokos)olie. Fruit hierin de ui en de knoflook. Na ongeveer 1 á 2 minuutjes voeg je de kipstukjes toe. Goed door elkaar mengen en daarna laten afkoelen.
Intussen kan je de curry gaan maken. Doe de bonen (eerst goed afspoelen), specerijen, tahin en sojayoghurt in de blender of keukenmachine. Heb je dat niet? Doe alles dan in een kom of maatbeker en gebruik dan een staafmixer. Zorg ervoor dat de curry egaal is.
Doe de curry in een kom en voeg de afgekoelde vegan kipstukjes toe. Saus te dik? Voeg dan nog wat sojayoghurt toe of wat water. Op smaak brengen met zout/peper.
Snijd een luxe speltbroodje open, beleg het eerst met bv. wat rucola, verse spinazie of wat sla en smeer daarna jouw homemade vegan kipkerrie boven op de sla.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde: 
Calorieën: 391,6
Eiwitten: 23,5
Koolhydraten: 45,7
Vet: 9,7
Vezels:12,3

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Manon de Wit.