Ingrediënten (voor 2,5 portie):
– 75 gram ongekookte spaghetti (volkoren)
– 175 gram champignons
– 100 gram tomaten
– 50 gram cream cheese light
– 15 gram pesto (groen)
– 3 kipfilets
– 1 avocado
– 1 courgette
– kokosolie om in te bakken
– optioneel: rucola en parmezaanse kaas als topping

Bereidingswijze:
Voor dit recept heb je wel een spirelli nodig! Het kan eventueel ook zonder, maar dat is heel veel snijwerk.
Bereid de spaghetti volgens de verpakking. Ondertussen snijd je de kip in blokjes, de champignons in plakjes en de tomaten in stukjes (verwijder wel het vruchtvlees). Prak de avocado fijn met een vork in een schaaltje/bordje.
Maak van de courgette lange slierten met je spirelli, zodat je courgetti krijgt (spaghetti van courgette dus..) Gebruik je geen spirelli, snijd de courgette dan in hele dunne slierten met een scherp mes.
Bak de kipfilet in kokosolie tot de kip gaar is. Kruid je kip naar smaak! Voeg champignons toe en roer goed door. Vervolgens voeg je aan dit mengsel de avocado en de cream cheese light. Blijf goed door roeren tot je een gladde saus krijgt. Voeg hieraan de pesto toe. Roer weer goed door.
Als de saus warm en glad is geworden, voeg je de spaghetti en courgetti toe. Roer het geheel goed door elkaar. Als je de courgette wat steviger wilt, roer dan alleen even door om het op te warmen. Eet je de courgetti liever zachter, blijf dan even langer door roeren. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Voor de foto heb ik de courgetti en spaghetti gescheiden gehouden. Als je een mooi bord wilt opdienen kan je dus de courgetti in een apart pannetje opwarmen (door even te wokken). Leg dan eerst de courgetti op je bord, daarop een beetje spaghetti en daarop de saus. Top het af met wat rucola en parmezaanse kaas.

Voedingswaarden per portie:
Kcal 688
Koolh 49
Eiwit 74,2
Vet 24,5
Vezels 8,4

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.