Wat heb je nodig? 
– 4 grote tomaten 
– 2 rode paprika’s 
– 2 rode uien 
– 2 teentjes knoflook
– 1 liter bouillon (water + bouillonblokje)
– 50 gram honing *
– zout, peper en italiaanse kruiden

* de honing is optioneel, als je het lekker vind om een zoete smaak te geven aan de soep kan je dit toevoegen. Dit heb ik wel gedaan!

Hoe maak je het? 
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de paprika’s (verwijder de zaadjes) en de rode uien in grove stukken.  Verwijder de schil van de knoflook tenen en snijd door de helft. De tomaten kunnen heel blijven.
3. Verdeel de tomaten, paprika, rode ui en knoflook over een oven schaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Voeg wat zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
4. Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten en laat de groenten grillen.
5. Ondertussen kook je een liter water en voeg je daar een bouillon blokje aan toe zodat je bouillon krijgt.
6. Stop alle groenten samen met de bouillon in de blender. Mix het geheel goed door tot je een gladde soep krijgt. Als je geen blender of keukenmachine hebt, doe het dan in een pan en pureer het met een staafmixer.
7. Voeg eventueel de honing nog toe naar smaak en mix het geheel door.
8. Serveer met een beetje magere kwark erin of crème fraîche.
Eet smakelijk 🙂

Liefs, Lindsey

Macro’s per portie (4 porties):
Kcal 76
Koolh 11,5
Eiwit 2,5
Vet 1,1
Vezels 4,7

Groet, Team Triple-Fit!