Ingrediënten (voor +/- vier wrap’s)
– 2 kipfilets
– 1 liter bouillon
– 1 el tomatenpuree
– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook
– 100 gram zongedroogde tomaatjes
– 4 meergranen wraps
– ijsbergsla (gesneden)
– kokosolie om in te bakken

Optioneel:
– yofresh / friteslijn (iets van minder vette mayo)
– sriracha saus
– diverse groenten, zoals avocado / tomaten / komkommer / mais enz.

Breng 1 liter water aan de kook met een (kippen)bouillonblokje. Hierin leg je de kipfilets. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken. Ondertussen kun je de groenten voor in je wrap snijden.
Snijd de ui fijn en pers het knoflookteentje uit (of snijd in kleine stukjes). De zongedroogde tomaatjes snijd je ook in fijne reepjes. Wanneer de kip gaar is, ga je hem “plukken”. Ik heb de kipfilet met twee vorken uit elkaar getrokken. Met een kant houd je hem vast en met de andere vork begin je hem los te trekken.
In een pan verhit je een beetje kokosolie, waarin je de ui fruit. Voeg de knoflook en zongedroogde tomaatjes toe. Daarna de pulled chicken en 1 eetlepel tomatenpuree erbij . Roer even goed door tot alles goed is gemengd. Verwarm de wrap in de magnetron. De wrap kan je dan eventueel een beetje besmeren met yofresh of sriracha, net wat je lekker vind. Hierop leg je wat gesneden ijsbergsla en daarop de pulled chicken. Beleg met je favoriete groenten (ik had avocado en tomaten) en rol de wrap op.

TIP: Je kan de wrap ook koud eten, lekker meenemen naar je werk als lunch. Smullen maar!

Voedingswaarden (per wrap)
Kcal 339
Koolh 28
Eiwit 24
Vet 14
Vezels 2

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.