fbpx

Portobello broccoli burger

Ingrediënten
350 gram portobello
120 gram broccoli
10 gram munt
50 gram ei (1ei)
30 gram speltmeel
170 gram Griekse yoghurt 0%

bereidingswijze in 7 stappen
Stap 1: breng een pan met water aan de kook. Laat daar vervolgens de gesneden (roosjes) broccoli in koken zo ongeveer 5 minuutjes, zodat de roosjes beet gaar zijn.
Stap 2: Ondertussen haal je de portobello’s uit de verpakking en maak ze voorzichtig schoon met een doek of keukenpapier.
Stap 3: Pak een koekenpan gooi er een scheut kokosolie in en bak de portobello’s aan beide kanten zo’n 3 minuutjes.
Stap 4: Snijd de helft van de munt in kleine stukjes (makkelijk met een schaar) en meng deze door de Griekse yoghurt heen en zet even aan de kant.
Stap 5: Pak de kom van de keukenmachine en doe daar vervolgens de volgende ingrediënten in, broccoli, ei, speltmeel en de rest van de munt blaadjes. Maak hier een fijn mengsel van met een keukenmachine, je kan dit ook met een staaf mixer doen.
Stap 6: Make a burger! Pak met een lepel een goede schep uit het gemixte broccoli mengsel ( het lijkt wat dun maar word stevig in de pan) en leg dit in de pan. Maak hier 4 burgers mee. Even de deksel erop en als de onderkant hard is omdraaien.
Stap 7: Pak een bord en stapelen maar!

Voedingswaarde
Kcal 424
Vet 7.5
Khd 47.8
Vezels 13.2
Eiwit 36.7

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger: Suzanne Romijn

Terug naar het overzicht

Contact met Triple-Fit

Wij maken jou Triple Fit! Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via info@triple-fit.nl of door het contactformulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.