Wat heb je nodig (voor 8 stuks)
30 gram erwten vanille proteïne poeder
60 gram amandelmeel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 tl kaneel
Snufje kardemom
1 el kokosolie
1 zakje gember vanille Yogi Tea
1 ei
2 kleine peren
180 gram pompoen
Wat moet je doen?
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de geschilde pompoen in blokjes en kook deze in een pan met laagje water 15-20 minuten. Laat de pompoen daarna uitlekken in een vergiet.
Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom of in de keukenmachine.
Laat de kokosolie smelten op een laag vuurtje in een pan met de theezakje erin.
Voeg vervolgens het ei, de peren en uitgelekte pompoen blokjes toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar totdat je een egaal beslag krijgt.
Tot slot roer je de gesmolten kokosolie doorheen.
Verdeel het beslag over 8 siliconen muffin vormpjes en bak deze 30 – 35 minuten in de over.
Extra tips
Je kan hiervoor heel goed gesneden blokjes pompoen gebruiken i.p.v. een hele pompoen
Schep er klein beetje biologische magere kwark of kokos yoghurt op de muffin
Voedingswaarden per portie:
Kcal 105,6
Koolhydraten 7
Eiwit 5,37
Vet 6,6
Groet, Team Triple-Fit!