Benodigdheden:
Schilmesje;
Snijplank;
Maatbeker;
Pan;
Blender of staafmixer;
Theelepel;
Soepkom of bord.
Ingrediënten (2 porties):
50 gram rode linzen;
1 groentebouillonblokje;
300 ml water;
2 wortels (200 gram);
Verse gember (8 gram);
1 rode ui (50 gram);
1 teen knoflook (7 gram);
1 theelepel cayennepeper (2 gram);
Zout en peper.
Tip: Houdt je niet van al te pittig? Pak dan ½ theelepel cayennepeper of voeg meer water toe aan de soep.
Bereidingswijze:
Zet alle spullen klaar, zodat je fijn aan het werk kunt;
Kook de linzen volgens gebruiksaanwijzing gaar;
Snijd intussen de ui en knoflook fijn en zet apart. Maak de wortels schoon en snijdt deze ook in kleine stukjes. Snijdt de gember ook in kleine stukjes;
Zet een ruime pan op het vuur met een scheutje water. Fruit eerst de ui en knoflook. Voeg daarbij de cayennepeper. Vervolgens voeg je de wortel- en gemberstukjes toe;
Giet er 300 ml water aan toe met het bouillonblokje;
Breng de soep aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de soep op een klein pitje met de deksel op de pan zo’n 25 minuten staan;
Intussen zijn de linzen gaar. Giet af en spoel de linzen met koud water af. Zet apart;
Voeg de linzen toe aan de soep en haal de pan van het vuur af;
Doe de inhoud van de soep in een blender of pureer de soep fijn met een staafmixer;
Vind je de soep te pittig? Voeg dan wat water bij;
De soep kan vanuit de pan of blender opgediend worden;
Breng op smaak met zout en peper.
Ook lekker: scheutje kokosmelk erdoor of een scheutje citroen- of limoensap.
Voedingswaarde (1 portie soep):
Calorieën: 282
Eiwit: 14,2
Koolhydraten: 41,6
Vet: 3
Vezels: 17
Zout: 2,4
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Manon de Wit.