Ingrediënten voor 1 persoon
– 50 gram Volkoren penne
– 50 gram Gerookte kipfilet
– 40 gram Zoete aardappel
– 40 gram Rode Paprika
– 30 gram Champignons
– 25 gram Rucola sla
– 25 gram zure augurk
– 15 gram Rode Ui
– 15 ML Chilisaus
– Peper
– Zout
– Kip kruiden
Bereidingswijze
Breng 2 steel pannen met water aan de kook.
Was de zoete aardappel snijd in kleine blokjes.
Kook de penne en zoete aardappel gaar.
Snij de overige ingrediënten (kipfilet, paprika, augurk & rode ui) in kleine blokjes van 1 bij 1 cm.
Snijd de champignons fijn en bak deze kort in een droge pan.
Voeg alles bij elkaar en breng op smaak met peper, zout en kruiden naar behoefte.
Deze salade is lekker makkelijk mee te nemen, en wel 3 tot maximaal 4 dagen goed gekoeld en afgesloten te bewaren.
Recept gemaakt door Tommy Bosma