Benodigdheden
Steelpan
Keukenweegschaal
Eetlepel
Mengkom
Bakpapier
Bakplaat of een groot bord
Koelkast

Ingrediënten:
Voor beide soorten:
25 gram kokosolie;
100 ml kokosmelk (uit een blik);
30 gram kokosstroop (1,5 eetl.) of een andere zoetmiddel;
100 gram speltvlokken (havermout kan uiteraard ook).
Cookies met tahin en gember:
3 gram (1/2 eetl.) gemberpoeder;
20 gram (1/2 eetl.) tahi (pindakaas of een andere notenpasta kan ook).
Cookies met gojibessen en cacaonibs:
30 gram veganistische chocoladepasta (of pure chocolade van bv. 99% cacao);
10 gram gojibessen;
10 gram cacaonibs;
1 gram kaneel.

Bereidingswijze

De basis voor beide cookies:
Zet alle spullen en ingrediënten klaar.

Voor beide cookies voeg je de kokosolie, kokosmelk in een steelpan (voeg de tahin toe voor optie 1 of de chocoladepasta/chocolade voor optie 2). Breng het mengsel tegen het kookpunt aan. Zet het vuur daarna zacht en blijf regelmatig roeren. Laat ongeveer 5 minuten op het vuur staan.

** Optie 1 cookies: voeg de speltvlokken en de gember samen in een beslagkom en meng het geheel goed door;
** Optie 2 cookies: voeg de speltvlokken en de cacaonibs, gojibessen en kaneel in een beslagkom en meng het geheel goed door;
Voeg het natte mengsel bij de speltvlokken. Roer goed door.

Het beslag is klaar.
Pak de bakplaat of een groot bord en leg hier een vel bakpapier op. Maak 4 gelijke hoopjes op het bakpapier en vorm 4 ronde cookies. Met jouw handen vorm je de cookies tot mooie cirkels. Druk ook even goed aan. Zet ze nu in de koelkast. Ze zijn klaar, wanneer ze hard zijn geworden. Zelf heb ik ze 2 uur in de koelkast laten staan, maar ze zijn al eerder klaar hoor! Lekker smullen maar….

Tip
bewaar ze afgesloten in de koelkast. Wil je ze invriezen? Dat kan ook, maar wanneer je ze wilt eten, bewaar ze evengoed in de koelkast!

Voedingswaarde per koek (als je per soort 4 koeken maakt) 
Cookies met tahin en gember:
Calorieën per koek: 246
Vet: 14,3
Koolhydraten: 30
Vezels: 3,6
Eiwit: 4,5

Cookies met cacaonibs en gojibessen:
Calorieën per koek: 263
Vet: 15
Koolhydraten: 30
Vezels: 3,1
Eiwit: 34,3

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Manon de Wit.