Ingrediënten (1 persoon)
– 40 gr mango
– 50 gr blauwe bessen
– 10 gr havermout
– 10 gr amandelmeel (ander soort meel kan ook)
– 5 gr granola
– 5 gr honing
– 5 gr kokosolie (gesmolten)
– 4 gr kokosbloesemsuiker
– 3 gr vanille aroma
– snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de mango in stukjes. In een ovenvast schaaltje meng je de mango en blauwe bessen met 3 gram kokosbloesemsuiker en 3 gram vanille aroma.
In een apart kommetje maak je de crumble. Meng de havermout, speltmeel, granola, honing, kokosolie en snufje zout door elkaar. Voeg hieraan nog 1 gram kokosbloesemsuiker toe. Ook lekker om bijvoorbeeld een beetje kokosrasp toe te voegen!
De crumble leg je bovenop het fruit in het ovenvaste schaaltje en druk een beetje aan.
Zet vervolgens 20-30 minuten in de oven. Tot de crumble bruin en krokant is geworden.
Eet het bijvoorbeeld met een dot kwark erbij en je hebt een hemels ontbijtje!
Voedingswaarde (excl. kwark)
Kcal 260
Koolh 28,9
Eiwit 5,1
Vet 11,7
Vezels 4,4
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink