fbpx

Mini bananentaart met frambozen

Er was nog één rijpe banaantje over.. En wat doen bananencake lovers zoals ik met een rijpe banaan? Juist, we maken een bananen taartje. Ook had ik nog frambozen over die op moesten, dus dit leek me een leuke zomerse combinatie!

Ingrediënten
– 1 rijpe banaan
– 40 gram meel (ik gebruikte speltmeel, maar je kan bijv. ook havermeel gebruiken)
– 50 gram magere kwark
– 20 gram eiwit poeder (vanille)
– 1 eiwit
– 1 tl bakpoeder
– verse frambozen

bereidingswijze
Nou hier komt ie.. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Prak de banaan met een vork. Meng in een kom alle ingrediënten, behalve de frambozen, samen met de banaan. Ik gebruikte de keukenmachine, dus het was lekker snel klaar! Je kan ook een mixer of garde gebruiken. Roer met een spatel zachtjes de frambozen door het beslag, zodat ze niet kapot gaan. Je kan trouwens ook frambozen gebruiken uit de diepvries!
Bekleed een springvorm (de mijne was 18 cm) met bakpapier. Hierin giet je het beslag. Zet de oven voor ongeveer 45 minuten. Prik af en toe met een satéprikker in de taart om te kijken of hij gaar is. Bij mij bleef hij iets te nat, dus had er zelfs iets langer in gemogen!

Je kan de taart lekker als ontbijt eten, of neem een plakje na je training. Enjoy!

Voedingswaarden
Kcal: 385
Khd: 61,7
Vet: 1,8
Vezels: 3,6
Eiwit: 31,2

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink

Terug naar het overzicht

Contact met Triple-Fit

Wij maken jou Triple Fit! Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via info@triple-fit.nl of door het contactformulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.