fbpx

Mango hummus & zaden crackers

Ingrediënten hummus
250gram kikkererwten
40gram tahin sesampasta
100gram mango
100gram Hüttenkäse
Paar blaadjes munt uit eigen tuin hihi
Kerrie poeder
Paprika poeder
Gemalen komijnzaad
Kurkuma

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix het met een staafmixer zo ongeveer 2 minuutjes en voila.. you are done!

Voedingswaarden (490 gram hummus)
Calorieën – 688
Koolhydraten – 59
Vetten – 29.6
Eiwitten – 37.2
Voedingsvezels – 25.5

En dan gaan we nu de crackers maken!

Ingrediënten crackers:
70gram lijnzaad
60gram zonnebloempitten
30gram sesamzaad
200ml water
Italiaanse kruiden
Rozemarijn

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een kom en laat het water een kwartiertje goed in de zaden, pitten en kruiden trekken. Verwarm de oven alvast voor op 170graden pak een bakplaat en leg daar een velletje bakpapier op. Smeer deze een beetje in met (kokos)olie of boter en leg hier het pitten en zaden mengseltje op. Smeer deze uit tot je een grote gelijke plak hebt. Tipje! Leg er nog een velletje bakpapier bovenop en even met de deeg roller er overheen. Vervolgens doe je de mega cracker in de oven. Haal de plak er naar 30 minuutjes uit snij ze in de gewenste grote met een pizza snijder. Ik haalde er 16 crackers uit. Draai ze even om en laat ook de andere kant nog ongeveer 30 minuutjes hard worden. Blijf er wel bij want elke oven is weer anders. Oef en wat ruikt mijn huis nu lekker zeg hihi.

Voedingswaarden (hele recept a 16 crackers)                Per portie (2 crackers + 50gr hummus)
Calorieën – 864 Calorieën – 124.2
Koolhydraten – 17.5 Koolhydraten – 7.2
Vetten – 69.5 Vetten – 7.3
Eiwitten – 36.5 Eiwitten – 6
Voedingsvezels – 31 Voedingsvezels – 4.5

Bon appétit!

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Suzanne Romijn.

Terug naar het overzicht

Contact met Triple-Fit

Wij maken jou Triple Fit! Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via info@triple-fit.nl of door het contactformulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.