Wat heb je nodig (voor 2 a 3 personen)
2 blikjes tonijn op water
4 zongedroogde tomaten op olie
1 tl komijnpoeder
1 tl kerrie
1 tl curcuma
Peper
Zout
½ courgette
½ aubergine
1 tomaat
½ bol buffel mozzarella
Olijfolie

Wat moet je doen?
Was de courgette en aubergine en snijd deze in dunnen plakken. Hier kan je een kaasschaaf voor gebruiken.
Strooi peper en zout erover en laat het rusten op het aanrecht.
Laat ondertussen tonijn uitlekken en doe vervolgens de kruiden, zongedroogde tomaten en tonijn in een keukenmachine.
Laat de keukenmachine draaien totdat je een smeuïge pasta hebt. Is het te droog doe er een klein beetje olijfolie bij.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in en leg de eerste laag courgette en aubergine plakken erin. Smeer de helft van de tonijn pasta overheen. Herhaal dit nog een keer.
Snijd de tomaat in plakken en leg de plakken bovenop. Sluit vervolgens af met op elke plak tomaat een plakje buffel mozzarella. Doe er wat olijfolie erover en klein beetje peper.
Bak deze lean ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven.

Serveer tips
Maak er een lekkere groene salade bij.
Wil je toch iets meer koolhydraten eten kan je zoete aardappel toevoegen aan de ovenschotel.

Voedingswaarden p.p (1/3 stuk):
Kcal 256,7
Koolh 4,7
Eiwit 26,3
Vet 14,7
Vezels 1

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Željka Simić.