Wat heb je nodig (voor 2/3 personen)
1 kleine bloemkool
2-3 grote wortelen
1 chili peper
1 ui
1 tl kurkuma
peper en zout
sesamzaadjes
Pompoenpitten olie

Wat te doen?
Snijd de bloemkool, wortelen en ui allemaal in even grote stukken zodat het allemaal even lang kan koken.
Doe de gesneden groenten in een pan en giet er kokend water overheen. Zorg ervoor dat de groenten net onder water zijn.

Kook de groenten ongeveer 8 minuten.
Snijd ondertussen de chilipeper in kleine stukjes.
Wanneer de groenten gekookt zijn, voeg je de kruiden en chili peper aan toe en roer alles goed door.

Laat het 10 minuten afkoelen en pureer het met een staafmixer, in een keukenmachine of een goede blender. Strooi voor het opdienen sesamzaadjes overheen en een klein beetje pompoenpitten olie.

Extra tips
Gebruik dit gerecht ook als een stevige maaltijdsoep met gerookt makreel en een paar rijstwafels.
Voeg er komijnzaad of gerookte paprikapoeder aan toe voor net een andere smaak.

Voedingswaarden per portie:
Kcal 109
Koolhydraten 18,04
Eiwit 5,06
Vet 3,39

Groet, Team Triple-Fit!