Crackers zelf maken.. lastig? duurt lang? Nee hoor! Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het echt niet. Ik maakte deze Italiaanse versie met zongedroogde tomaatjes.
Wat heb je nodig (voor ongeveer 10 crackers)?
– 175 gram (volkoren) speltmeel
– 30 gram lijnzaad
– 10 gram gesmolten kokosolie
– 100 ml water
– 50 gram zongedroogde tomaten (of meer voor extra vulling)
– gedroogde basilicum
– zout en peper
– deegroller
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
2. Mix alle droge ingrediënten in een kom. Voeg ook meteen zout, peper en basilicum toe. dit mag best flink wat zijn. Roer daarna de zongedroogde tomaten erdoorheen.
3. Voeg het water en de kokosolie toe en kneed het geheel tot een deegbal.
4. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en daarop de deegbal. Bovenop de deegbal leg je nog een stuk bakpapier, zodat je het deeg goed kan uitrollen zonder dat het blijft plakken.
5. Rol de deegbal goed uit tot je een plak hebt van ongeveer 0,5 cm. Snijd met een mesje de crackers in de vorm die je wilt hebben. Zo kan je ze makkelijk van elkaar los breken (ik heb rechthoeken uitgesneden).
6. Leg de crackers met de onderste laag bakpapier zo op de bakplaat en bak voor ongeveer 20-25 minuten goudbruin. Laat ze goed afkoelen, dan worden ze vanzelf hard.
Besmeer met je favoriete beleg en smullen maar!
Macro’s per cracker:
Kcal 86,7
Koolh 12
Eiwit 3,3
Vet 2,6
Vezels 2,9
Groet, Team Triple-Fit!