Benodigdheden:
Maatbeker of een kommetje;
Eetlepel;
Theelepel;
Keukenweegschaal;
Vork;
Keukenmachine.
Ingrediënten 1 portie:
Voor het ijs:
250 gram bevroren aardbeien;
10 ml plantaardige melk of water;
Optioneel: vanille, agave- of kokosstroop of wat jij lekker vindt om het ijs mee te zoeten.
Voor het cookie dough beslag:
20 gram kokosmeel (of een andere meelsoort);
10 gram agavesiroop (of een ander zoetmiddel);
1 gram vanille;
5 gram kokosolie;
5 gram pindakaas.
Optioneel voor de topping:
5 gram kokosrasp of andere lekkernijen.
Bereiding:
Zet alle spullen klaar;
Begin eerst met het deeg voor de cookie dough
Meng alle ingrediënten in een maatbeker of kommetje met een vork. Wanneer je een stevig beslag hebt, zet je het ongeveer voor 10 minuten in de koelkast.
Doe de bevroren aardbeien in de keukenmachine samen met de melk en eventueel met zoetmiddel. Zet de keukenmachine aan en laat deze zijn werk doen. Is het ijs nog te kruimelig? Voeg dan nog wat plantaardige melk of water toe. Als het goed is, krijg je een substantie wat lijkt op sorbetijs.
Doe het ijs in een leuk schaaltje (je kan het even in de vriezer zetten);
Haal de cookie dough deeg uit de koelkast en maak hier balletjes van of je kan het verkruimelen over het ijs. Wanneer de balletjes klaar zijn, dan haal je het ijs uit de vriezer en versier je het ijs met de cookie dough balletjes.
Optioneel: versier het nog met wat kokosrasp, granola of andere lekkere dingen.
Voedingswaarde voor 1 portie:
Calorieën: 338
Koolhydraten: 29,7
Vetten: 22,5
Eiwitten: 1,9
Vezels: 7,5
Zout: 0,05
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Manon de Wit.