Wat heb je nodig (voor 3 à 4 personen)?
Voor de kipsaté:
– 800 gram kipfilet 
– 50 gram honing
– 50 gram zoete sojasaus
– 20 gram ketjap
– 3 teentjes knoflook uitgeperst

– chili kruiden (naar smaak)
– evt. satéprikkers

Voor de satésaus:
– 250 gram pindakaas
– 100 ml water 

– 80 gram kokosmelk
– 25 gram ketjap
– 25 gram honing
– 15 gram olijfolie

– 10 gram sambal 
– 1 teentje knoflook uitgeperst

Optioneel voor erbij:
– broccoli rijst
– noten rijst
– patat

Hoe maak je het? 
– Snijd de kipfilet in blokjes en meng de overige ingrediënten in een kom om de marinade te maken.
– Roer de kipfilet blokjes door de marinade en laat minstens 2 uur in de koelkast staan. Het handigste is als je de kip een avond van te voren vast maakt 🙂
– Als de kip lang genoeg is gemarineerd kan je de blokjes aan satéprikkers rijgen. Je kan de kip natuurlijk ook gewoon in de pan bakken zonder prikkertjes!
– Verhit wat olie in een (gril)pan en bak de kipsaté gaar.
– Ondertussen dat de kipsaté bakt kan je de satésaus maken. Verhit een pannetje op het vuur en stop daarin alle ingrediënten. Blijf roeren tot het één geheel wordt. Proef tussendoor of hij op smaak is, je kan altijd water toevoegen als het te dik is, meer sambal, meer honing enz. Net hoe jij het lekker vindt 🙂

Voedingswaarden kipsaté (alle kipsaté samen):
Kcal 1207
Koolh 60
Eiwit 190
Vet 23
Vezels 1

Voedingswaarden satésaus (totaal):
Kcal 2073
Koolh 74
Eiwit 59
Vet 165
Vezels 20

Groet, Team Triple-Fit!