Ingrediënten voor de herfstsalade (1 portie):
– 80 gram rode biet (3 kleintjes gebruikt, kwamen uit eigen moestuin);
– 80 gram rode kool;
– ½ (+/- 28 gram)rode ui;
– 1 (3 gram) teentje knoflook;
– 125 gram grotchampignons;
– 60 gram (boter)sla (veldsla, rucola kan ook);
– Snuf herbes de provence;
– Zout/peper;
– 6 gram rodekoolkiemen;
– 40 gram freekeh.
Ingrediënten Voor de dressing:
– 1 th.l. (10 gram) mosterd;
– 10 gram (10 ml.) balsamicoazijn;
– 1 th.l. (5 gram) rijststroop.
Bereidingswijze:
Schil de rode bietjes en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. De freekeh kook je volgens de gebruiksaanwijzing die op het pak staat.
(Freekeh klaar? Afgieten en laten afkoelen. Rode bietjes klaar? Afgieten en laten afkoelen. Wanneer ze lauw of koud zijn in dunnen plakjes of blokjes snijden).
Snijdt intussen de rode ui, knoflook en champignons klein.
Pak een koekenpan en giet hier een beetje water in (kokos)olie kan ook.
Fruit de ui en knoflook ongeveer 1 minuutje. Voeg dan de stukjes champignons toe. Wanneer de champignons geslonken zijn, voeg je wat zout, peper en de herbes de provence toe. Zet het vuur uit en laat staan.
Nu snijdt je de rodekool fijn en was je de sla en snijd je deze in grove stukken.
Pak een bord en leg daar de freekeh in. Sla boven op de freekeh, mengsel van champignons op de sla en de rode bietjes toevoegen. Maak af met een pluk rodekoolkiemen. De salade op smaak brengen met zout/peper en de dressing.
De ingrediënten van de dressing meng je samen in een kommetje. Goed roeren en over de salade sprenkelen. Je kan de salade nog afmaken met wat hazelnoten of walnoten. Lekker karamelliseren met wat rijststroop.. Mmmmmmmm
Bovenstaande salade heb ik koud gegeten, maar je kan het ook lauw eten.
Voedingswaarden 1 persoons herfstsalade:
Calorieën: 462
Koolhydraat: 42,3
Eiwit: 16
Vet: 2,3
Vezels: 15,8
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Manon de Wit.