Ingrediënten voor ongeveer 20 kipnuggets
– 350 gram kipfilet
– 100 à 150 gram gram havermout
– 1 ei
– zout en peper
– (kokos)olie om in te bakken

Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in kleine blokjes en stop ze vervolgens in de keukenmachine. Maal de kipfilet tot het geheel fijn is geworden. Er is nu een soort kippengehakt ontstaan! Kruid het kippenmengsel met wat zout en peper (of andere kruiden die je lekker vind). En kneed het geheel even door.
In een kommetje kluts je het ei even los. In een ander kommetje of bordje doe je de havermout. Pak vervolgens een beetje kippengehakt en draai dit in je hand tot een klein balletje. Kneed even plat en haal door het ei en vervolgens door de havermout. Leg ze opzij tot je alle kipnuggets hebt gemaakt.
In een pan verhit je de (kokos)olie en leg hierin de kipnuggets. Bak de kipnuggets aan beide kanten bruin. Bekijk even of ook de binnenkant goed gaar is geworden!
Ik heb de kipnuggets geserveerd met een salade en kant-en-klare groentefrietjes van PowerGreen. Deze kunnen heel makkelijk in de oven bereid worden, ondertussen dat je de kipnuggets maakt zitten de frietjes lekker in de oven. Gebakken aardappeltjes o.i.d. is natuurlijk ook erg lekker!

Macro’s per kipnugget (+/-):
Kcal 42
Koolh 2,9
Eiwit 5,2
Vet 1,4
Vezels 0,5

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.