Ingrediënten (voor 3 halve paprika’s):
– ½ ui
– 2 paprika’s (rood en geel)
– 50 gram broccoli roosjes (ongeveer twee stronkjes)
– 50 gram geraspte kaas
– 40 gram rijst korrels
– 150 gram mager gehakt
– 60 ml magere melk
– 2 tl crème fraiche (light)
– kruiden naar smaak

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de rijst volgens de verpakking. Ik gebruikte zilvervlies rijst. In de tussentijd dat de rijst kookt kan je alle andere handelingen verrichten!
Snijd de bovenkanten van de paprika’s er af en bewaar deze. Verwijder het “klokhuis” van de paprika en snijd hem door de helft. Leg twee rode helften en een gele helft opzij. Snijd een halve gele paprika in kleine blokjes. Snijd ook de ui fijn en maak van de broccoli mini roosjes.
Rul het gehakt in een pannetje en voeg hieraan de uien en gele paprika blokjes toe. Strooi er wat kruiden overheen die je lekker vindt! Ik gebruikte zout, peper, chili/knoflook kruiden en een beetje Cayenne peper. Voeg aan dit mengsel de broccoli roosjes toe en bak ongeveer drie minuten mee.
Voeg de gekookte rijst toe aan het gehakt mengsel en roer even door. Als je alles hebt door geroerd voeg je de magere melk en ongeveer 35 gram geraspte kaas toe. Blijf het even goed door roeren tot de kaas is gesmolten. Je krijgt nu een soort plakkerig “kaassausje”.
Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie. Vul de paprika helften met het gehakt mengsel en druk het goed aan, zodat je ze lekker vol kan stoppen. Leg ook de afgesneden bovenkanten in de ovenschaal. Stop in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Haal uit de oven en verdeel de rest van de geraspte kaas over de paprika’s. Stop ze nog even terug in de oven om de kaas te laten smelten. Serveer met een lepeltje crème fraiche op de paprika’s en smullen maar!

Voedingswaarde per paprika:
Kcal 229
Koolh 18,3
Eiwit 16,3
Vet 9,5
Vezels 3,3

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.