Ingrediënten:
– 250 gram bosvruchten diepvries fruit
– sap van 1 geperste sinaasappel
– 1 eetlepel chia zaadjes
Bereidingswijze:
Pers de sinaasappel uit en doe het sap in een pannetje op een middelmatig vuurtje. Voeg hieraan het diepvries fruit toe. Blijf ongeveer tien minuten door roeren tot al het fruit zacht en fijn is geworden.
Haal het pannetje van het vuur en stop het mengsel in een zeef. Bewaar het sap wat er uit komt en druk met een lepel goed aan.
Stop het sap en het fruit mengsel in de zeef terug in het pannetje. Voeg hieraan de chia zaadjes toe. En roer even door. Haal van het voer en laat afkoelen. Bewaar vervolgens in een lucht dicht potje.
Serveer tip: beleg twee crackers met een lepel magere kwark en daarop de fruit spread!
Voedingswaarden voor het hele recept:
Kcal 306
Koolh 35,2
Eiwit 11,6
Vet 9,6
Vezels 15,1
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.