fbpx

Courgetti Pesto-Roomsaus

Courgetti is een fijne vervanger voor spaghetti. Ik eet het vaak op dagen dat ik niet train. Deze courgetti is in een handomdraai gemaakt, dus handig voor een makkelijk avondje! Je kan het gerecht natuurlijk ook maken met “echte” spaghetti.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 2 courgettes 
– 400 gram kipfilet blokjes
– 100 gram cherry tomaatjes
– 100 gram cream cheese light
– 10 gram pesto 
– 1 grote rode ui 
– 20 gram parmezaanse kaas 
– (kokos)olie om in te bakken 
– spirelli

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olie. Kruid eventueel met wat zout en peper en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten. Ondertussen maken we de rest klaar.

Maak van de twee courgettes courgetti met de spirelli en zet even opzij. Heb je geen spirelli? Dan kan je hele dunne reepjes snijden, maar dit is mega veel werk. Wil je wel lekker koolhydraten eten? Neem dan gewoon lekker spaghetti.

Snijd de ui in ringen en de kipfilet in blokjes. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak de kip gaar. Voeg nu ook de uien toe en bak even mee.

Voeg de creamcheese en de pesto toe aan het kipmengsel en roer door, zodat er een saus ontstaat.

Roerbak ondertussen in een andere pan de courgetti. Voeg niks toe, anders slinkt het heel erg. Het roerbakken is alleen om de courgetti op te warmen.

Leg de geroerbakte courgetti op twee borden en verdeel daarover de saus. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en verdeel de cherrytomaatjes over de borden.

Een snel, makkelijk, laag in koolhydraten en lekker maaltje!
Liefs, Lindsey

Macro’s per portie:
Kcal 450
Koolh 17,3
Eiwit 60
Vet 14,9
Vezels 2,9

Groet, Team Triple-Fit!

Terug naar het overzicht

Contact met Triple-Fit

Wij maken jou Triple Fit! Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via info@triple-fit.nl of door het contactformulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.