Ingrediënten
– 400 gram broccoli
– 450 gram courgette
– 200 gram tuinbonen
– 60 gram ui (ongeveer een middelgrote ui)
– 15 gram knoflook (ongeveer 3 teentjes)
– 20 gram basilicum
– 30 gram koriander
– 40 gram bieslook
– 4 blokjes groentebouillon (voor 1 liter)
Bereidingswijze
1. Pak een grote soeppan en bak de fijn gesneden knoflook en gefruite ui ongeveer 3 minuutjes in een beetje olie (kokosolie).
2. Voeg 1,5 liter water in de pan samen met de groente bouillon blokjes, broccoli, bonen, en de courgette. Laat het water nog zo ongeveer 5 minuutjes koken tot de broccoli en bonen beetgaar zijn.
3. Voeg vervolgens ook de verse kruiden toe koriander, basilicum en bieslook(houd wat bieslook en koriander apart voor de garnering). Pak nu een staafmixer en mix de ingrediënten tot een heerlijk groen soepje.
4. Een echte kok proeft zijn eigen recept! Voeg er nu nog wat kruiden aan toe naar eigen smaak. Ik gebruikte een beetje peper, knoflook poeder en gemalen komijnzaad.
5. Pak nu 4 leuke kommetjes en serveer de soep voor je gezin of vrienden. Garneer de soep vervolgens met wat huttekase en de achtergehouden koriander en bieslook.
BON APPÉTIT !
Voedingswaarden voor 4 personen (hele pan soep)
Calorieën – 438
Koolhydraten – 50,9
Vetten – 2,2
Eiwitten – 37.3
Vezels – 33,8
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Suzanne Romijn.