fbpx

Bodemloze Quiche

Wat heb je nodig (voor 2 kleine quiches van 12 cm)?

– 100 gram cottage cheese
– 100 gram cream cheese light 
– 75 gram spekjes 
– 20 gram parmezaanse kaas
– 4 eieren
– 1 rode ui
– 1 rode peper
– 1 handje versie spinazie 
– bakspray / olie / boter om in te vetten
– zout en peper
– taartvormpje(s)

Hoe maak je het? 
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de spekjes krokant in een pannetje.

Snijd de rode peper in kleine stukjes (verwijder wel de pitjes als je dat te pittig vindt). Snijd de rode ui in halve ringen.

Meng in een kom met een garde de eieren, cream cheese en de cottage cheese. Je kan het ook met de keukenmachine/mixer/staafmixer mengen,
dan krijg je een glad mengsel.

Voeg aan het eimengsel de spekjes, rode ui, rode peper en spinazie. Roer even door. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe (of andere kruiden zoals basilicum / chili flakes).

Vet de taartvormpjes in met wat bakspray / olie / boter. Verdeel het mengsel nu over beide vormpjes en bestrooi allebei met de parmezaanse kaas.

Bak de quiches in ongeveer 30-45 minuten goudbruin. Houd het vanaf 30 minuten even in de gaten. Als de geitenkaas mooi bruin is geworden is de quiche klaar.

Voedingswaarden per quiche:
Kcal 529
Koolh 6
Eiwit 39
Vet 38
Vezels 1

Groet, Team Triple-Fit!

Terug naar het overzicht

Contact met Triple-Fit

Wij maken jou Triple Fit! Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via info@triple-fit.nl of door het contactformulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.