Voor 2 wafels heb je het volgende nodig:
– 95 gram rode biet;
– 30 gram havermout vlokken;
– 30 gram rijstmeel;
– 50 ml/gram havermelk;
– 1 th.l (1 gram) vanille;
– 1 th.l (3 gram) kaneel;
– 1 eetl. (afgestreken, 6 gram) wijnsteen bakpoeder;
– 1 eetl. (10 gram) agave siroop;
– 1 eetl. (6 gram) kokosolie;
– Snuf zout, gember- en kardemom poeder
Tips voor een lekkere topping!
2 eetlepels kokos yoghurt;
1 peer;
Chia zaadjes;
Gedroogde peer stukje
Wat moet je doen?
Schil de bietjes en doe ze in een steelpan met water. Kook de bietjes in ongeveer 15 minuten gaar. Wanneer je de wafels wilt bakken in de oven, verwarm deze dan voor op 180 graden. Doe bovenstaande ingrediënten in de blender samen met de gekookte bietjes. Laat de blender zijn werk doen. Wanneer je een mooi egaal beslag hebt, dan doe je het beslag in een wafel bakvorm. Zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven. Gebruik je een wafelijzer? Dan zijn de wafels eerder klaar.
**Let wel, elke oven is anders, dus misschien zijn jouw wafels eerder of later klaar!
De wafels kunnen nu gedecoreerd worden. Ik deed dat met kokosyoghurt, peer, gedroogde peer stukjes en wat chia zaadjes. Smullen maar!!!
Voedingswaarden van 2 droge wafels;
Calorieën: 383,5
Koolhydraten: 64,4
Eiwitten: 11,8
Vezels: 13,2
Vet: 8,4
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Manon de Wit.