Wat heb je nodig (voor 12 plakjes):
– 2 hele rijpe bananen
– 3 eieren
– 100 gram havermout
– 50 gram proteïne poeder (ik gebruikte Pea protein Isolate VANILLA van Berry de Mey)
– 3 eetlepels rauwe cacao
– 2 eetlepels kokossnippers
– 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
– Snufje Keltisch zeezout
– 100 gram bevroren frambozen
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden
Voeg alle ingrediënten behalve de frambozen in je bak van de keukenmachine en zet deze aan totdat je een mooi egaal beslag hebt.
Zet de keukenmachine vervolgens uit en roer de frambozen door het beslag met een lepel.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag erin.
Bak de cake ongeveer 40 minuten en laat deze eerst goed afkoelen voordat je het gaan snijden.
Extra tips
Maak je bakpapier een beetje vochtig op die manier kan je je cakeblik iets makkelijker bekleden.
Is het niet zoet genoeg, doe er wat honing doorheen.
Eet je het als ontbijt, smeer er dan wat notenpasta op.
Voedingswaarden per plak:
Kcal 168
Koolh 22,3
Eiwit 10,3
Vet 3,8
Vezels 4,1
Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Željka Simić.