Ingrediënten:
– 1 avocado
– 1 ei
– ¼ tomaat
– ¼ rode ui
– 25 gram geraspte kaas
– kruiden naar smaak (ik gebruikte zout, peper en basilicum)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en maak het gat waar de pit zat nog een klein beetje groter (bijvoorbeeld met een klein lepeltje).
De rode ui en tomaat heb ik heel fijn gesneden. Kluts in een kommetje het ei los en voeg daar de groenten aan toe. Leg de halve avocado’s in een ovenschaaltje en vul ze met het ei-mengsel. Strooi hierover een beetje geraspte kaas en kruiden. Schuif de avocado’s in de oven en bak ze ongeveer 30 minuten. Snijd de avocado door om te kijken of het ei goed is gegaard!

Tip: avocado’s bevatten veel vetten. Dus als je een hele avocado eet, houd dan rekening met je vet-inname voor de rest van de dag 🙂

Voedingswaarden (voor de hele avocado):
Kcal 394
Koolh 14,9
Eiwit 17,8
Vet 31,3
Vezels 10,8

Recept gemaakt door Triple-Fit blogger Lindsey Teerink.